Burn-out of overgang?

Helaas zien we vaak dat de symptomen van de overgang vaak verward worden met die van een burn-out. Dat is ook niet zo vreemd, want veel van de symptomen zijn hetzelfde. Regelmatig wordt er hierdoor een verkeerde diagnose gesteld en komen vrouwen met een burn-out behandeling langdurig thuis te zitten. Dat is jammer, want indien er sprake is van overgangsklachten zou een behandeling bij een Care for Women specialiste al heel snel leiden tot resultaat. 

Een burn-out is een reactie op jarenlang stress en over je grenzen heen gaan. We hebben het dan over uitputting op emotioneel, mentaal en fysiek niveau. De overgang is in eerste instantie een fysieke verandering van het hormonale systeem. Maar deze hormonale verandering kan ook leiden tot dezelfde emotionele klachten als die van een burn-out. De behandeling is echter volstrekt anders. Daar waar bij een burn-out rust en ontspanning gedurende een langere periode belangrijk zijn, is de behandeling van de overgang gericht op het zo snel mogelijk in balans brengen van hormonen.

Heb jij klachten en twijfel jij over de diagnose? Maak dan eens een afspraak bij mij, zodat ook jij op de juiste wijze behandeld kan worden en je je snel weer beter voelt.