Nieuw: minibibliotheek over vrouwenzaken

Vroeger (nog steeds eigenlijk) wilde ik altijd in de bibliotheek of in een boekhandel werken. Dat laatste heb ik overigens jarenlang gedaan, o.a. op Schiphol, en het was een ontzettend leuke baan. Inmiddels heeft het leven een andere wending genomen, maar ik hou nog steeds enorm van boeken.

In de loop der jaren heb ik een aardig stapeltje boeken verzameld over verschillende vrouwenzaken; overgang, hormonen, zwangerschap, moederschap, feminisme, ik heb van alles in de kast staan. Maar ook een kookboek dat helemaal gericht is op hormonale gezondheid, en een heel toegankelijk boek over migraine.

Eerlijk gezegd staan al die boeken hier gewoon een beetje te verstoffen… Dus nadat er op de Care for Women-jaarvergadering werd verteld over een collega die een minibibliotheek in haar praktijk had, dacht ik opeens: goed idee, dat kan ik ook!

Dus bij deze is mijn bibliotheek geopend! Het werkt gewoon lekker analoog: je zoekt een boek uit, ik schrijf je naam in het Grote Bibliotheekboek, en een paar weken later (bij de volgende afspraak, of als je je nieuwe voorraad supplementen komt halen) lever je het weer in.

Ik heb er nu al zin in 🙂

Binnenkort ook te leen: het Overstroomkwartet van Francine Oomen